Passie voor Italië

Olie & Azijn

Azijnen
Huisgemaakte kruidenazijnen, eigen import Aceto Balsamico 3 tot 70 jaar gelagerd op houten vaten, en exclusieve Oostenrijkse azijnen, gemaakt van 100% fruit (bijv. appel, peer of abrikoos) die eveneens een lagering op hout hebben gehad van 3 tot 8 jaar. Het hout voegt aroma toe en vocht kan verdampen waardoor de smaak concentreert. Toepasbaar in salades, hartige maaltijden, maar zeker ook in desserts!

Olijfolieën
Eigen import topkwaliteit olijfolieën afkomstig uit diverse streken in Italië: Ligurië, Toscane, Apulië, Sicilië, Umbrië, De Marken en Molisse. Getapt van het vat of gebotteld in Italië. Van een goede prijs/kwaliteit verhouding tot zeer exclusief.
‘s Werelds beste olijfolieën vind u bij ons op de plank, waaronder de Tenuta Rocchetta 2011 en 2012 onderweg, allen afkomstig van Angela Consiglio uit Castelvetrano in zuid-west Sicilië, met een fantastisch aroma van pomodoro. Uit Umbrie importeren wij van het oude familie bedrijf: Azienda Agricola Viola een tweetal oliën: Biologico met mooie frisse zuren die de mond schoon spoelen.

Saba van Bompana
Tijdens het langzame inkoken van de druivenmost ontstaat deze traditionele zoete siroop te gebruiken op vele manieren: bij kaas, voor een frisse drank voeg wat water toe, op gegrilde polenta of bij vanilleijs.

Balsamita van Bompana
Deze saus, geproduceerd met eerste klas kwaliteits ingrediënten, is ideaal te gebruiken bij vlees, kaas en gegrilde groenten. Het is ook te gebruiken op een stukje brood met boter.